Talisker 10 Years 70cl

Country Of Origin Storbritannien
Weight Unit Amount 0.7 l
Alcohol Percentage 45.8 %
Oplev den røgede og komplekse smag af Talisker 10 years, en førsteklasses skotsk single malt whisky, der produceres på Talisker Distillery på Isle of Skye i Skotland. Med noter af peber, havsalt og egetræ er den perfekt at drikke ren eller med...
På lager
328,00 kr.
Leveres på 2-4 hverdage*
Gratis levering over 1550DKK
Med Gratis Produkt
Tilføj til ønske liste

Om Talisker 10 år

Talisker 10 years er en skotsk single malt whisky produceret på Talisker Distillery på Isle of Skye i Skotland. Brandet blev grundlagt i 1830 af brødrene Hugh og Kenneth MacAskill, som valgte denne afsides beliggenhed på grund af de gode kilder til tørv og ferskvand.

Smag og aroma

Når du smager Talisker 10 years, vil du opleve en kompleks og røget smag med noter af peber, havsalt og egetræ. Den har en medium krop og en lang finish, der efterlader en varm fornemmelse i munden. I aromaen vil du bemærke en blanding af tørverøg, maltet byg og citrus.

Baggrundsinformation

Hvis du leder efter sjove fakta om Talisker 10 years, vidste du så, at det var en af forfatteren Robert Louis Stevensons yndlingswhiskyer? Han nævnte den endda i sin berømte roman "Kidnapped". Et andet interessant faktum er, at destilleriet plejede at have sin egen mole, hvor både kom for at hente whiskyen, men i dag bliver den transporteret med lastbil.

Produktionsproces

Produktionsprocessen af Talisker 10 år følger traditionelle metoder, der er blevet forfinet gennem århundreder. Det første trin er at malte byggen, hvilket indebærer, at man lægger den i blød i vand og lader den spire. Byggen tørres derefter over tørvebål for at få den karakteristiske røgsmag.

Til sidst lagres whiskyen på egetræsfade i mindst 10 år, før den tappes på flaske og sælges. Denne modningsproces sikrer, at smagene udvikler sig og bliver mere komplekse, som tiden går. Talisker 10 years er en premium whisky, der er perfekt at drikke ren eller med is.

Specifikationer
SKU L-08-465-00
Brand Talisker
Alkoholprocent 45.8 %
Smagsprofil Kraftig og røget
Område Det Forenede Kongerige - Skotland - Islay/Western Isles
Drikkevaretype Whisky
Type whisky Single Malt
Produkt højdepunktetiket Med Gratis Produkt
Oprindelsesland Storbritannien
Indhold 0.7 l
EAN stregkode 5000281005416

Talisker Talisker 10 Years 70cl

beoordelingen

Vi fandt andre produkter du måske kan lide!