Badel Pelinkovac 1ltr

Country Of Origin Kroatien
Weight Unit Amount 1 l
Alcohol Percentage 31 %
Oplev den dristige og komplekse smag af Badel Pelinkovac 1 liter, en kroatisk urtelikør fremstillet af en hemmelig blanding af urter, herunder malurt. Med sin mørkebrune farve og høje alkoholindhold kan denne alsidige likør nydes som en digestif eller bruges i...
Udsolgt

Send en e-mail, når det er på lager igen

Tilmeld dig
Leveres på 2-4 hverdage*
Gratis levering over 1550DKK
Kunderne bedømmer os som fremragende
Tilføj til ønske liste

Badel Pelinkovac 1 ltr

Badel Pelinkovac 1ltr er en kroatisk urtelikør, der er blevet produceret siden 1862. Den er opkaldt efter grundlæggeren, Franjo Badel, som var en vigtig figur i den kroatiske spiritusindustri i det 19. århundrede. I dag er Badel en af de største producenter af spiritus i Kroatien.

Ingredienser og smag

Pelinkovac er lavet ud fra en hemmelig opskrift, der indeholder en blanding af forskellige urter, især malurt (Artemisia absinthium). Det giver drikken dens distinkte bitre smag og aroma. Den er også kendt for sin mørkebrune farve og høje alkoholindhold (28-35%). Smagen af Badel Pelinkovac kan beskrives som kompleks og intens med noter af bitterhed, sødme og krydderi. Aromaen er domineret af malurt, men indeholder også antydninger af andre urter som salvie, enebær og timian. Den drikkes ofte som digestif eller som ingrediens i cocktails.

Ekstra baggrundsinformation

Et sjovt faktum om Badel Pelinkovac er, at den oprindeligt blev markedsført som en medicinsk tonic, der menes at have terapeutiske egenskaber for fordøjelsen og det generelle helbred. Et andet interessant faktum er, at Pelinkovac engang blev forbudt i USA på grund af sit indhold af malurt, som også findes i absint.

Hvordan fremstilles den?

For at fremstille Badel Pelinkovac udblødes en blanding af urter i alkohol i flere uger, før den destilleres og blandes med vand og sukker. Den nøjagtige opskrift og produktionsproces er nøje bevarede hemmeligheder for Badel, så hver flaske bevarer sin unikke smagsprofil.

Specifikationer
SKU L-19-643-00
Brand Badel
Alkoholprocent 31 %
Oprindelsesland Kroatien
Indhold 1 l
Drikkevaretype Likører
EAN stregkode 3850112110039

Badel Badel Pelinkovac 1ltr

beoordelingen

Vi fandt andre produkter du måske kan lide!